Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český způsob takového řešení je zcela jiný. Česká pošta vydala známku trojocasího lucemburského lva, jenž jako státní znak České republiky nebyl přijat. Parlament schválil troj-čtyř dílný znak, a aby původní nepřišel nazmar, tak vznikl Malý Český znak a Velký český znak. To proto, aby se koza nažrala a vlk zůstal celý. Nebo je to naopak?

Obrazek

Obrazek

 

 

Ze zpráv Českého rozhlasu Praha 1, dne 16.7.2008 v 6:45 hod.
Zpráva:   ...Republikánský kandidát na prezidenta USA pan McCain, se ve svém předvolebním projevu zmínil dvakrát o Československu.. Komentátor se nad tímto fopa pozastavil. Je patrné, že v řadách poradců kandidáta na prezidenta, není žádný filatelista.

Obrazek

Otázka je, proč Morava i Slezsko nemají také malé znaky. Možná, až –jestli- bude zvolen pan prezident z Moravy, tak bude mít na Hradě svoji orlici. V Olomouci však filatelisté si tento problém vyřešili již v roce 1945 byla vydána-nevydána, poštovní-nepoštovní známka, tak zvaná „Olomoucká orlice“, která po dlouhou dobu byla ve všech pražských a příbuzných periodikách zatracována. Předlohou znaku je původní předloha Přemyslovské orlice z 15. století, jež byla objevena v historických nálezech města. Autorem známky Olomoucké orlice je prof. Alva Beran.

Obrazek

Obrazek

Obrazek